Ens trobaràs a

www.llibreriahoritzons.com
info@llibreriahoritzons.com






dimarts, 19 d’abril del 2011

Salvem Certascan, i van tres


Ahir i per el Facebook vaig  rebre una noticia que, inicialment, em va semblar totalment surrealista i digne d’una sèrie de la tele. El fet es que la FEEC ha enviat gent al refugi de Certascan per rebentar la porta, canviar el pany i evitar que l’actual guarda pugui entrar-hi encara que sigui per recollir els seus estris personals i privats i que fer-ho han pujat al refugi en un helicòpter.

Els fets han estat de la següent forma. El passat divendres en Jan, el guarda titular del refugi, rep un correu electrònic  citant-lo per el mateix dia al refugi amb un notari a les quatre de la tarda i que te que ser-hi. En Jan rep el correu a un quart de tres de la tarda. De seguit es posa en marxa però la pista es encara plena de neu i no hi arriba fins a un quart de set de la tarda, ja no hi ha ningú  i la seva sorpresa es que troba la porta del refugi rebentada i la finestra de la seva habitació oberta. Es evident que algú ha trencat la porta del refugi  i que  ha actuat en nom de la FECC. En Jan repara com pot els desperfectes i torna a baixar a Sort on posa la corresponent denuncia a la caserna dels mossos. El dissabte 16 en Jan torna a pujar però es troba per el camí al nou guarda del refugi i al avisar als mossos pensant que han tornat a canviar el pany del refugi li diuen que la FEEC assumeix tota la responsabilitat per aquests fets i que jan pres declaració al nou guarda i al seu ajudant i que han declarat que han estat ells els qui han canviat els panys. Amb aquests fets la FEEC no tan sols impedeix que el guarda pugui fer la seva feina si no que està impedint que pugui recollir tot els estris personals que te al interior del refugi i a més a més ha comés un delicte de violació de domicili.
Amb aquest es el tercer cop que parlo del refugi de Certascan des de aquest bloc. Imagino que tots vosaltres ja coneixeu la historia però potser no sabeu que la FEEC va convocar una plaça de guarda per el refugi i que aquesta plaça va ser donada a Agusti Turon que fins ara era ajudant de guarda al refugi de la Vall Farrera. Ara i per el sembla volen que el nou guarda es faci càrrec del refugi sigui com sigui.

Els que coneixem al Jan i en sabem una mica la seva trajectòria no entenem res de res i ens preguntem que hi ha darrera de tot aquest muntatge i per si fos poc tot aquest episodi, els panys forçats, l’ús d’un helicòpter per anar més ràpids, etc ens fa pensar en interessos molt poc clars. Tot plegat fa molta pudor de socarrimat. Ara em pregunto que podem fer davant d'aquests fets. El que tindreim que fer tots es donar-nos de baixa de la FEEC però estem lligats de mans peus per culpa de l'assegurança. Personalment jo no crec que torni al refugi mentre hi sigui el nou guarda.

Per acabar sols recordar-vos que dissabte es Sant Jordi, dia del llibre i que ens trobareu a la llibreria des de les 10 del matí fins a les 10 del vespre sense interrupció. Esprem que tingueu una estoneta per fer-nos una visita. Us esperem.

Que tingueu una molt bona setmana i els que feu vacances que us vagin molt be

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada