Ens trobaràs a

www.llibreriahoritzons.com
info@llibreriahoritzons.com


divendres, 8 de juny de 2012

Proves d'accés per poder fer el curs de Tecnic Esportiu en Excursionisme.

Fa força temps que anava madurant i pensant la idea de obtenir algun tipus de titulació per poder portar gent a la muntanya i organitzar activitats sobre excursionisme i muntanya sota el corresponent paraigües legal. Després de pensar-ho molt i veure les diferents opcions que es poden escollir em vaig decidir per intentar fer els cursos de tècnic esportiu en excursionisme i més endavant decidir quina especialitat fer. Dit i fet, em vaig inscriure, vaig pagar les corresponents taxes, vaig preparar-me i entrenar-me i el passat dimarts dia 5 per la tarda vaig anar cap a Ribes de Freser lloc on es feien les proves d’accés aquest any. El dimecres 6 a les 8 del matí ens donaven la sortida des de la plaça de Queralbs amb l’objectiu de superar la prova de resistència que no era res més que pujar des del poble fins quasi be el cim del Torreneules, 1.500 metres més amunt del punt de sortida i calia fer-ho amb un temps màxim de 4 hores i 40 minuts i carregar una motxilla amb 10 quilos de pes més el menjar i l’aigua. Vaig ajuntar-me amb l’Eloi Villena que vaig conèixer la vigília durant la presentació de les proves. Tots dos portàvem un ritme semblant i ens vam anar alternant en la tasca de controlar el pas i el ritme. El primer objectiu era arribar a Núria en dues hores i descansar uns minuts per menjar i hidratar-nos convenientment i mancaven dos minuts per les dues hores quan vam arribar a l’ermita de Sant Gil on hi havia instal·lat el control de l’organització. La segona meitat del recorregut consistia en pujar a l’alberg de l’Àliga per seguir cap el coll de Torreneules i quasi be arribar al cim del mateix nom on hi vam arribar en quatre hores i cinc minuts, cansats però molt satisfets. Sigui com sigui cal reconèixer que vaig passar algunes estones dures com ara el inici on amb les cames fredes em va costar un xic agafar un bon ritme i, sobretot, el llarg flanqueig final fins el coll de Torreneules que el vaig trobar llarguíssim. Al acabar aquesta primera part de les proves vam descansar una estona i emprendre tot seguit la tornada a Núria. El que a la pujada ens va costar dues hores ho vam baixar en poc menys d’una hora. Un cop retornats a Núria calia superar tres probes més. La primera pujar i baixar un esperó de roca de no gaire dificultat però molt vertical i sense cap tipus de protecció ni assegurança. La segona prova era baixar per una tartera força inestable corrent i sense fer servir pals ni posar les mans i la tercera era baixar corrent una pendent d’herba. Les tres probes es tenien que fer en un temps màxim però en cap cas els avaluadors que les controlaven ens vam voler dir els temps que vam invertir cada un de nosaltres en fer-les. 

 El cim del Torreneules des de Queralbs, mil cinc cents metres sobre nostre.

En resum que vaig quedar molt content dels resultats que vaig tenir en la prova de resistència ja que quasi be em van sobrer tres quarts d’hora sobre el temps màxim que teníem. Del que ja no estic tant conten es dels resultats de les altres tres proves, especialment la d’escalada i la de la tartera. De la d’escalada no estic segur d’haver-ho fet en el temps que ens van donar i en la de la tartera vaig tenir que posar una ma dues vegades i tampoc estic segur de no haver fet més temps dels permès. Sigui com sigui el proper dimarts dia 12 sabrem els resultats i si hem superat o no aquestes proves d’accés necessàries per poder-se matricular al curs corresponent.

Sincerament crec que les proves es podem millorar i molt, que l’organització deixava molt que desitjar i que les tres darreres proves eren força perilloses i això ho vaig sentir comentar molt entre els altres participants. A més a més els serveis mèdics i/o d’emergències necessaris en unes proves d’aquests tipus i donat que érem més de 200 participants brillaven complertament per la seva absència.

 Amb l'Aleix Ibars després de la prova de resistencia. Cansats però satisfets.

El dimarts ja us explicaré si he estat admès i mentrestant que tingueu tots un molt bon cap de setmana. Per cert si voleu el track de la pujada al Torreneules el tenim penjat a la nostre plana del wikiloc, Queralbs - Núria - Torreneules

1 comentari:

  1. hola! jo tb vaig ser-hi. records a l'aleix, que també vam compartir una estona. el meu ritme va ser més lent! ai,ai,ai quins nervis...
    raül

    ResponSuprimeix