Ens trobaràs a

www.llibreriahoritzons.com
info@llibreriahoritzons.com


dijous, 10 d’octubre de 2013

Excursió al Matagalls des del Coll de Borderiol. Fagedes, fonts i pous de glaç.

Dins de les noves activitats que tenim programades per la nova temporada que tot just estem encetant tenim les sortides organitzades per la llibreria. La primera sortida la farem el proper diumenge 20 d’octubre i pujarem el cim del Matagalls del seu vessant nord sortint del Coll de Borderiol. Es tracta d’una sortida d’iniciació senzilla sense un gran desnivell i oberta a tothom que tingui una mínima experiència en muntanya mitja i pugui caminar unes sis hores entre anar i tornar.


El cim del Matagalls vist des del Coll de Borderiol

Farem una ruta circular sortint del Coll de Borderiol i pujant per l’obaga del Matagalls fins arribar a Coll Pregon, des del coll seguirem la carena que ens portarà al mateix cim del Matagalls. Per tornar seguirem la carena que baixa suaument envers el Turo Gros d’en Pujol i tot just abans d’arribar-hi agafarem un corriol que en franca baixada ens portarà a trobar un altre camí que flanqueja a mig vessant fins el Coll de Joan tot passant per dins d’una esplendorosa fageda esquitxada d’avets. Al Coll de Joan trobarem el camí que hem seguit a la pujada i en pocs minuts tornarem a ser al punt de sortida. En total son uns 650 metres de desnivell positiu que es poden superar tranquil·lament en unes 3 hores. Al cim del Matagalls podem fer una bona aturada per menjar, descansar i gaudir de la vista.


Itinerari de la sortida

Fitxa tècnica :

 • Ø  Activitat gratuïta, sols cal tenir en compte les despeses de desplaçament a repartir entre els ocupants de cada cotxe.
 • Ø  Lloc i hora de trobada : Ens trobarem el diumenge 20 d’octubre a les 8 del matí davant de la nostre llibreria, cantonada València – Casanova. Pels que vulguin anar directament al lloc de sortida el segon punt de trobada serà al mateix Coll de Borderiol a les 9:30 del matí. Per anar a aquest punt podeu anar-hi per Santa Fe del Montseny o por Viladrau. Si aneu per Santa Fe cal arribar al Coll de Sant Marçal i seguir la carretera de Viladrau i al cap d’uns pocs Kms arribareu al Coll de Borderiol amb aparcaments a banda i banda de la carretera. Si aneu per Viladrau cal passar la població en direcció a la C-25 i desprès d’un parell de kms trobarem un desviament a la dreta que porta a Santa Fe. Seguim la carretera fins el Coll i aparquem el cotxe.
 • Ø  El transport es farà amb cotxes particulars. Qui no tingui cotxe que ho digui al fer la inscripció per buscar places a d’altres cotxes.
 • Ø  Nivell de dificultat : Mig, és una sortida d’iniciació.
 • Ø  Distancia a caminar : 11,6 quilometres.
 • Ø  Desnivell : +/- 650 metres.
 • Ø  Places limitades a 15 persones que és reservaran per rigorós ordre d’inscripció.

Perfil altimétric de la sortida
Material Recomanat :
                     
 • Ø  Calçat per senderisme. Amb preferència botes i si no calçat de canya baixa.
 • Ø  Impermeable / paravent i roba d’abric com ara un folre polar o un jersei de llana. Cal tenir en conte que una bona part de la sortida es farà per zones obagues i dins del bosc i donada la data  pot fer una bona fresca.
 • Ø  Motxilla lleugera (20 - 30 litres de capacitat màxim).
 • Ø  Bastons de senderisme. Son opcionals però ho agraireu tant a les pujades com a les baixades.
 • Ø  Menjar i aigua. Es important portar menjar per anar picant com ara fruits secs, formatge, fuet, fruita, xocolata, galetes. Per dinar podeu portar un entrepà per dinar o taper. Pel que fa a l’aigua passarem per varies fonts durant la ruta que sempre solen rajar però més val ser previsor i portar aigua per tot el dia. Aproximadament 1,5 litres per persona. Si trobem aigua a les fonts sempre som a temps de llençar la que porteu i agafar-ne de fresca.
 • Ø  Gorra i olleres pel sol, buff i si aneu amb nens millor portar roba de recanvi.


MOLT IMPORTANT : Poden participar a la sortida totes aquelles persones amb una certa forma física i amb roba i material adequat per fer-la. Els menors d’edat han de venir acompanyats d’un adult responsable. La sortida no es recomana per menors de 7 anys. També recomanem portar una càmera fotogràfica, guia de natura, uns petits prismàtics i si voleu prendre apunts de camp una petita llibreta. Nosaltres us donarem un mapa de la sortida.

ENS RESERVEM EL DRET A SUSPENDRA LA SORTIDA SI EL TEMPS AIXÍ HO ACONSELLA.
Fageda de la obaga del Matagalls

Cap comentari:

Publica un comentari