Ens trobaràs a

www.llibreriahoritzons.com
info@llibreriahoritzons.com






dilluns, 17 de febrer del 2014

A peu de la Cerdanya a Barcelona. 25 excursions d’estació a estació de tren.






Avui 17 de gener presentem la guia “A peu de la Cerdanya a Barcelona. 25 excursions d’estació a estació de tren” a les 8 del vespre en la Llibreria Horitzons. 

Itineraris per Barcelona i voltants han aparegut forces ens els últims anys, i que proposen utilitzar el transport públic.  Les possibilitats que dona aquest transport , la diversitat de muntanyes i planes i  la quantitat de gent que hi viu de l’Àrea Metropolitana amb popularitzat molt aquestes guies. Però guies amb rutes  al voltant d’unes línies concretes de tren o autobús no s’han editat. En David Claret, arquitecte i geògraf, és l’autor de la nova guia de Cossetània Edicions “A peu de la Cerdanya a Barcelona. 25 excursions d’estació a estació de tren.” ens proposa un recull d’itineraris al voltant de la línia de transport públic  amb més potencial excursionista del nostre país. La línia  Barcelona-Puigcerdá.

 
La Línia de tren Barcelona-Puigcedà va néixer a finals del segle XIX per transportar carbó de les mines d’ Ogassa al Ripollès fins a Barcelona. Més tard, al 1904 és va signar un tractat amb França i al 1919 és va allargar fins a Ribes de Freser i  al 1922 arriba a Puigcerdà.

Des de el punt de vista excursionista ens posa a la nostra disposició una enorme varietat de paisatge, congostos humits, cims, carenes, torrents, pastures, avetoses, fagedes, alzines,  ermites, pobles i ciutats. El traçat creua Catalunya de nord a sud i travessa la Serralada Litoral (Collserola-Marina)Depressió Prelitoral (Vallès) Serralada Prelitoral (Bertí-Montseny) la Depressió Central (plana de Vic),  Prepirineu (Bellmunt-Taga-Montgrony) i el Pirineu (Puigmal-Cerdanya).

En David Claret ens proposa 25 itineraris d’una estació a la següent fent tot el recorregut de Puigcerdà a Barcelona. Normalment son entre les 2 i les 3 hores, el més llarg de 6, entre  Ribes de Freser a Campdevànol. Alguns és poden fer en bicicleta, la Plana de Vic  o el Vallès. S’ha optat de començar des de Toses fins a Puigcerdà el primer tram  i desprès des de Toses cap a Barcelona per fer seguir sempre el criteri de baixada. 


Una proposta força original per fer excursionisme sense utilitzar el cotxe i tenir l’oportunitat de conèixer la diversitat geogràfica de Catalunya.

Podeu adquirir la guia a la nostra llibreria on line o a la nostra llibreria i si veniu avui 17 de gener la podeu tenir signada per l’autor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada