Ens trobaràs a

www.llibreriahoritzons.com
info@llibreriahoritzons.com


divendres, 10 de febrer del 2017

"Els Motllats, l'esponja de pedra" excursió pel Baix Camp.Cova de Les Gralles
"Els Motllats, l'esponja de pedra" una proposta d'excursió pel Baix Camp, un altiplà calcari que s'aixeca entre les serres de La Mussara i Prades, de més de 800 m d'alçada. A la part superior està formada per suaus ondulacions de terra grisa i erma, però a la primavera és una catifa de flors. L'aigua dissol i transforma aquest massís en un colador farcit de coves i quan plou una part de l'aigua s'escola per les escletxes formant veritables rius subterranis que davallen envoltats de foscor. És aquí on es formen els aqüífers valuossíssims que alimenten les fonts de la zona. Per la inclinació del terreny gran part de l'aigua va en direcció a Capafons i molt poca cap a la Mussara. 

Els Motllats
El poble de Capafons, el nom sembla que vol dir "captium fontium" cap de fonts. El poble està d'alt d'un turó (751 m) al bell mig d'un amfiteatre de muntanyes i envoltat de camps, formant un escenari singular d'una bellesa i harmonia com n'hi ha pocs. Aquesta excursió permet conèixer alguns dels escenaris més interessants de la capçalera del riu Brugent. 


Foradada
Durant l'itinerari val la pena desviar-se per veure la cova de Les Gralles. Una gran cavitat que conforma un ambient grandiós i íntim, molt recomanable visitar després de les pluges. Més endavant pujant per un vessant pedregos arribem al pont de Goi, testimoni capriciós entre pedra i aigua. Passat la cova del Grèvol, el camí ressegueix la cintura de la muntanya entre dos cingles i regala espectaculars vistes sobre el barranc i la vall alta del Brugent. El camí davalla fins a Capafons i travessa la Roca Foradada.

.En aquests pobles de muntanya la vida no és fàcil degut a l'aïllament, i si volem preservar aquests espais com els Motllats cal assegurar un futur digne a la gent de la zona.

El poble de Capafons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada