Ens trobaràs a

www.llibreriahoritzons.com
info@llibreriahoritzons.com


dissabte, 19 de maig del 2018

Jo vinc d'un silenci


No vull fer una lloança de la cançó d’en Raimon Jo vinc d’un silenci però el cert és que aquest bloc porta un silenci de més d’un any i us puc ben assegurar que no ha estat callat per mandra o manca de ganes si no que ho ha estat per manca de temps i perquè no ha estat un any gens fàcil ni per mi ni per la Llibreria Horitzons. Ha estat un any llarg, dur i complicat i ho ha estat per moltes raons personals i econòmiques.

Ara voldria fer un resum d’aquest any a dos nivells, en primer lloc resumir-lo a nivell personal i en segon lloc parlar-vos de com hem passat aquest any a la llibreria.

A nivell personal i durant aquest any tant la Raquel com jo mateix hem tingut una gran celebració i és que el passat 14 de juliol ens vam casar. Va ser una cerimònia molt senzilla i intima que va tenir lloc a l’ajuntament de Sentmenat ja que ens va casar la meva consogre,

El ram que va portar la Raquel fet, com no, de flors de camp.
na Núria Colomé que en aquelles dates era regidora i avui es alcaldessa de Sentmenat i des d’aquí li vull donar les meves més sinceres gràcies. Després del casament i junt amb els nostres fills i filles i les seves parelles vam celebrar-ho a casa nostre amb un sopar. L’endemà la Raquel i jo va marxar uns pocs dies de mini viatge de noces, un regal dels nostres fills. Vam estar a un allotjament rural al petit poble de Roni, a la comarca del Pallars Sobirà, en una petita i encantadora casa rural molt cuidada, neta i amb un cuina molt recomanable. Des de Roni vam poder fer sortides al Montsent de Pallars i al Pic de l’Orri a més de visites a alguns del pobles de la zona i gaudir de les ermites i esglésies romàniques que hi ha per aquelles contrades.

La Raquel al cim de la Torreta o Pic de l'Orri en ple viatge de noces
També aquest any hem celebrat els 100 anys de la meva mare i ho vam fer amb una festa familiar a la que per raons de feina no hi vam poder participar i amb una missa que li vam dedicar al Monestir de Montserrat. Va ser emocionant sentir com un monjo deia que aquella missa estava dedicada a Catalina Barnadas amb motiu del seus 100 anys.

La meva mare el dia dels seus 100 anys. Malauradament el seu delicat estat de salut no va permetre que anés a Montserrat per participar a la missa del seu centenari.
Malauradament no tot han sigut bones noticies ja que durant aquest any ens han deixat tres persones molt properes. En primer lloc el dia 20 d’abril ens va deixar en Raimon Algueró, el capellà jesuïta que em va iniciar en el mon de la muntanya i en moltes d’altres coses. Gràcies Raimon per tot el que vas fer per tots nosaltres durant tota la teva vida. Crec que algun dia et dedicaré un escrit sencer. També el darrer dia de l’any 2017 ens van deixar en Joan i l’Antonio, dues persones molt properes per diverses raons que sense que és coneguessin entre ells van morir amb poques hores de diferència, l’un a Sabadell i l’altre a Sentmenat.


Ara caldrà parlar de la llibreria. No ha estat un any gens fàcil ja que vam arribar a una situació en que vam tenir que prendre decisions que no van ser gens fàcils. Finalment vam decidir traslladar-nos de local i ara ens trobareu al carrer del Rosselló número 268, just al costat de la Casa de les Punxes.

El nou local de la Llibreria Horitzons al carrer del Rosselló 268 de Barcelona.
El trasllat el vam fer aprofitant la setmana del pont de la Constitució i molta gent ens va ajudar i molt especialment els nostres fills i l’Antoni que ens van ajudar a desmuntar, traslladar i tornar a muntar mobles i llibres. En menys de 10 dies vam arreglar el nou local, ens vam traslladar, vam tancar el local vell i vam obrir la nova llibreria. Per aquelles dates també vam estrenar nova plana web i vam reprendre amb noves ganes el dia a dia de la llibreria, la nostre presencia a les xarxes socials i vam retornar a moltes fires que durant un cert temps hem estar absents. Les nostres properes cites son el diumenge 27 de maig a la Fira de les Trementinaires al poble de Tuixent i els dies 1, 2 i 3 de juny a la Fira Modernista de Barcelona
L'Oriol i la Raquel a la darrera fireta de Nadal de l'Eixample
En breu també volem tornar a fer activitats a la llibreria però estem pendents de poder millorar el nostre equip d’àudio i vídeo. Esperem que tots aquest canvis ens permetin seguir endavant amb la llibreria i us puguem seguir servint com hem fet fins ara.

Un dels darrers actes que vam fer a l’antiga llibreria del carrer València ens va fer una especial il·lusió ja que vam fer la presentació del llibre d’en Jordi Pons Alpinisme sense ficció i la reedició de Annapurna Est. Un vuit mil verge. En aquesta presentació el més important per nosaltres va ser comptar amb la presencia de molts del membres d’aquella mítica expedició com Josep Manel Anglada, Emili Cívis, Manel Martin, Antoni Villena, etc.. Va ser un dia molt especial en que vam poder tenir entre nosaltres els membres d’aquella expedició.

No vull acabar aquest escrit sense comentar que no hem estat pas aliens als esdeveniments politics que han tingut lloc a Catalunya els darrers mesos i sols comentar que per mi va seu un autèntic orgull haver estat president d’una taula durant el referèndum del primer d’octubre. Va ser un dia molt llarg, molt intens, molt emocionant  i que tot i tenir la visita dels piolins vam poder acabar amb tota normalitat. Serà un dia molt difícil d’oblidar durant molt i molts anys.

Una de les taules a l'escola Diputació amb una d'aquelles urnes tant i tant buscades.
Be, crec que va arribant la hora d’anar acabant. He intentat resumir un any en unes poques línies i això te un gran risc i és oblidar-me, volgudament o no, de moltes coses que ens han passat però he intentat escriure i descriure les coses que he considerat més cabdals i d’algunes de les coses explicades segurament en faré post específics més endavant. Que tingueu tots una molt bona setmana.

Interior de la nova Llibreria Horitzons


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada