Ens trobaràs a

www.llibreriahoritzons.com
info@llibreriahoritzons.com






dijous, 5 d’abril del 2012

Fem 800 metres de desnivell per Sant Llorenç del Munt un diumenge qualsevol

El diumenge passat vam fer una sortida per la zona de la Vall d’Horta i Sant Llorenç del Munt per fer una miqueta de cames i aprofitar el dia. El que inicialment tenia que ser una plàcida caminada tot pujant a La Mola des de la Vall d’Horta, el coll de les Eres, la carena del Pagès, La Mola i baixada  per la Cova de les Animes, la Castellassa d’en Dalmau, ermita de Sant Pere de Dalmau i tornada al cotxe va convertir-se en una jornada més llarga del previst. 

 El Marquet de les Roques

La sortida la vam iniciar poc després d’agafar la carretera de la Vall d’Horta tot deixant el cotxe en un dels aparcaments arranjats per el Parc Natural i seguin per la carretera fins que la pista gira a la dreta en direcció al Marquet de les Roques que ja fa estona veiem davant nostre, allà agafem un camí que, primer per el fons de la vall i desprès en franca i decidida pujada ens portarà al coll de les Eres i que passa molt proper a la cova Simanya. Un cop arribats al coll agafem el transitat camí que seguint la carena del Pagès ens portarà al cim de La Mola i el seu monestir que anirem veien a estones i que ,al principi, ens semblarà força allunyat. Un cop arribats al cim de La Mola iniciem el descens per l’antic camí dels Monjos però als pocs metres agafarem un corriol a la nostre esquerra que ens portarà a la cova de les Animes i poc abans d’arribar-hi un altre corriol a la nostre dreta ens portarà en franca baixada cap el collet que trobarem sota mateix de la Castellasa d’en Dalmau. El camí es força perdedor a estones i ens tocarà despenjar-nos per trams de canal que anirem superant gràcies a les branques dels arbres i les seves arrels però podem anar seguint gracies a  unes marques grogues que ens aniran guiant fins arribar a l’ermita de Sant Pere de Can Dalmau. Tot just deixar l’ermita el camí ens aproparà a la urbanització de les Marines i des d’allà i ja per una pista de terra anirem a parar a la carretera de la Vall d’Horta i el cotxe. En total ho vàrem fer en unes 6 hores efectives, tenim en compte de que la baixada va ser força lenta doncs el camí no es senzill de seguir i vam tenir un parell de despistades i un desnivell acumulat de 835 metres.

 
 Roca forada tot pujat cap el Coll de les Eres

Trobareu el track de tota la ruta a Wikiloc http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?&id=2680123

Es tracta d’una bona ruta per seguir un diumenge i molt freqüentada en la seva primera meitat, es a dir fins a La Mola per molt tranquil·la i solitària, de fet no ens vam trobar a ningú, en la seva segona meitat. La ruta es apte per a tothom per cal tenir un molt bon sentit de l’orientació durant tot el descens doncs el camí es força perdedor, els punts de referencia son pocs,  les marques també i en una bona part va per el interior del bosc i zones enclotades.

 Tram del camí de baixada per dins del bosc

Demà marxem cap a la zona de Conangles per mirar d’aprofitar aquests dies de vacances. Si vosaltres sortiu que us vagi molt be i fins la tornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada