Ens trobaràs a

www.llibreriahoritzons.com
info@llibreriahoritzons.com


dimecres, 9 de novembre del 2016

Sortides amb Horitzons

Portàvem temps estudiant-ho, valorant el pros i els contres i definint el projecte i ara ha arribat el moment de portar a la pràctica tot el que portem treballant des de fa mesos. Ara us podem anunciar que a partir del present mes de novembre la llibreria Horitzons organitzarà sortides guiades per a tothom que ens volguí acompanyar. Seran sortides guiades per la muntanya però amb un enfoc naturalista, de gaudir i contemplar el paisatge per on anirem, de llegir i interpretar-lo, de identificar animals i plantes, d’entendre la seva geologia i formació, en resum de contemplació de la natura. Nosaltres entenem la muntanya com un tot on no sols compta fer un cim o una travessa, també volem gaudir del terreny que trepitgem, dels arbres, plantes, flors, animals, pedres, construccions, historia, etc. i això és el que volem compartir amb vosaltres.

En principi farem una sortida al mes, sempre en diumenge i algun cop aprofitarem tot el cap de setmana. Vull aprofitar els meus més de 35 anys fent muntanya i els meus estudis de Biologia per poder-ho compartir amb tots vosaltres i mirar de encomanar-vos la meva passió per la muntanya i per la natura que ens envolta. També aprofitarem les sortides per parlar de fotografia de paisatge, fauna i flora. Hem mirat de buscar itineraris a l’abast de tothom, tot i que algunes sortides seran més senzilles que d’altres. De totes i cada una de les sortides en tindreu complerta informació a la nostre plana web, opció actualment en procés de disseny, al nostre facebook  i per mitjà de les nostres newsletters.

Aquí teniu un llistat de les sortides que hem preparat i una petita descripció de cada una :

  • ·       El bosc mediterrani a Vilanova de Sau : Sortida de tipus botànic per les rodalies de Vilanova de Sau dins del Espai Natural de les Guilleries i Savasona. Caminarem per l’interior d’un bosc mediterrani molt variat i amb zones de tipus atlàntic. Identificarem les espècies més comunes i d’altres més rares i exòtiques i veurem un pont romànic i una ermita del segle XI. La sortida la farem el proper diumenge 27 de novembre i en breu penjarem tota la informació al nostre facebook i a la plana web.
Fageda vestida amb els colors de la tardor
  • ·         Per Nadal amb un pessebre al Pedraforca amb la Marató de TV3 : Dins del mon de la muntanya es molt tradicional portar un pessebre dalt d’un cim. Mentre era soci del meu primer centre excursionista, avui desaparegut, anàvem cada any al Pedraforca el diumenge abans de Nadal i un cop desaparegut aquest centre uns quants amics hem seguint mantenint aquesta tradició. Ja des de fa cinc anys i des de la Llibreria hem fet coincidir aquest sortida amb el diumenge de la Marató de TV3 i els participants han donat diners que han estat ingressats a la Marató de TV3. Aquesta sortida es farà el diumenge 18 de Desembre des del poble de Gósol i per participar-hi calen coneixements de muntanya i podem trobar neu i gel. També cal tenir una mínima forma física i estar acostumat a caminar. Per qui volguí tenim previst poder fer nit al poble. Aquí us deixem enllaç a un vídeo que va fer un amic nostre per l’edició de l’any 2012.
  •      L'obaga de Collserola : La sortida del mes de gener la farem ben propera a  Barcelona, al Parc Natural de Collserola, Anirem a l’obaga de Collserola, la seva vessant Vallesana, fent una ruta que va per la Font Groga i la Vall de Sant Medir fins a Sant Cugat del Vallés. Aquesta excursió es farà en transport públic doncs no és circular. Veurem fonts, ermites, restes ibèriques i uns magnífics boscos que us faran oblidar complertament que esteu dins d’una conurbació urbana de més de quatre milions de persones. Sortida molt fàcil i l’abast de tothom.
  • ·    Dolmens i menhirs d’Eina (Cerdanya francesa) : Al febrer ens desplaçarem a la Cerdanya francesa però viatjarem molts segles enrere per fer una ruta pels dolmens i menhirs que hi ha a les rodalies de la població d’Eina i, fins i tot, farem un tram d’una via romana, la via que anava de Perpinyà fins a Lleida. També veurem i passarem per un pont neolític. En resum una immersió en el passat d’aquesta comarca a cavall entre França i Espanya que és la Cerdanya. Per aquesta sortida tenim previst poder der nit a La Molina per a tothom  que ho volguí i és una sortida senzilla, molt planera i l’abast de tothom.

El Dolmen de Pasquarets

  • ·     El poble abandonat de Peguera i el Pi de les Tres branques : Pel mes de març anirem als Rasos de Peguera, bressol de l’esquí i els esports d’hivern a casa nostre i visitarem el Pi de les Tres Branques, caminarem pels boscos dels Rasos i anirem al poble abandonat de Peguera amb les seves mines de lignit.
  • ·     Marmotes, isards i voltors al Balandrau : Per l’Abril farem una sortida on serà fàcil veure marmotes, isards i voltors, anirem a fer el cim del Balandrau pel vessant de la font Lletera. També podrem observar una bona part del nostre Pirineu més oriental i interessants formacions geològiques. Sortida fàcil i per tothom que camini be per la muntanya.
Els isadrs son esquerps però algunes vegades es deixen fotografiar be
  • ·     Montserrat per ermites i camins tot veien la seva flora : Al mes de Maig anirem a Montserrat, aquesta singular serralada i Parc Natural. Pujarem al Monestir i amb el funicular de Sant Joan arribarem a plà de les Taràntules per anar vers les antigues ermites de Santa Magdalena, Sant Onofre i Sant Joan per tornar a baixar al Monestir pel camí de Sant Miquel. Durant el camí podrem gaudir d’una interessant i rica flora que identificarem i ens endinsarem dins de la historia de Montserrat. Per la tarda seguirem el Rosari Monumental fins a la Santa Cova tot veient els grups escultòrics que integren aquest camí, alguns dels cuals son d’en Gaudí, Puig i Cadafalch, Llimona, etc. Aquesta sortida es farà amb col·laboració de la Companyia de Guies de Muntanya i Escalda de Montserrat.
  • ·         Mines i cims per la Cerdanya : Durant el mes de juny farem una sortida de dos dies tot fent nit a La Molina. Anirem a fer el Pic de la Mina i visitar les mines abandonades de Pimorens, mines del que pren nom aquest cim, el dissabte, mentre que el diumenge pujarem al cim de la Tossa d’Alp tot passant per les mines abandonades de manganès que hi ha a seva falda. Aprofitarem la sortida per veure formacions geològiques d’aquesta zona del Pre-pirineu i serà fàcil observar isards, marmotes i, fins i tot, trobar algun fòssil.
El vol del voltor és majestuos


El mes de juny organitzarem alguna sortida en funció de la demanda que tinguem, mentre que durant el mes d’agost farem vacances.

Hem preparat aquest calendari amb molta cura i il·lusió i desitgem que sigui del vostre gust i ens acompanyeu a quantes més sortides millor. Pel que fa a la mecànica de les sortides les anunciarem al nostre facebook, caldrà que us en feu seguidors o que us apunteu mitjançant la nostre plana web. Pel que fa a la sortida del mes de novembre i donat que és molt propera ens podeu demanar més informació i apuntar-vos amb un mail a l’adreça info@llibreriahoritzons.com .


Vinga animeu-vos que volem compartir la muntanya i la natura amb vosaltres i moltes gràcies per endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada