Ens trobaràs a

www.llibreriahoritzons.com
info@llibreriahoritzons.com






dimarts, 15 d’octubre del 2013

Hua-Shan, la muntanya impossible.


A la  llegendària Xina, a l’interior de la província de Shaanxi, imperturbable s'alça la muntanya de Hua-Shan, una de les cinc muntanyes sagrades del taoisme. Aquí   trobem un dels sender més perillosos del món que serpenteja  ascendint pel vessant de la muntanya fins al cim on hi ha el temple taoísta.

Moltes parts del recorregut solament haurien de ser accessibles per a gent preparada i ben instruïda en l'alpinisme o l'escalada, malgrat tot, hi ha molta gent  atrevida que s'aventura a intentar arribar al cim, sovint amb greus conseqüències. Es calcula una mitjana d'un cents accidents a l'any, però les autoritats xineses callen sobre una de les grans atraccions turístiques del país. La zona més perillosa és la Changong Zhandao, son uns 4 metres de llarg amb  30 cm d'ample, en una  paret vertical que aguanta uns taulons en la que un mal pas significa la mort. La Gorgue dels Cent Graons és realment sensacional, doncs puja  per un pendent de 90º. L’únic pas per ascendir per la muntanya en direcció al temple son uns precaris taulons de fusta  clavats a la pared de roca. Aquest periple és a l’estiu pero a l'hivern, tobrem neu i gel que encara  fa més perillòs l'ascensió,  i esdeveneix impossible en determinades èpoques.


Ens resulta increïble  l'esforç  que va suposar construir aquest  temple  i el corriol en un indret tan inaccessibles. Els monjos taoístas van trigar decades en construir-ho, i molts van perdre la vida.

Son deu hores de pujada  des de el poble, al peu de la muntanya  fins al cim. Per als turistes menys agosarats hi ha un telefèric que arriba al cim per preu econòmic però que molts pelegrins no poden pagar.  Per qui te vertiguen, no ho podrà evitar en qualsevol dels dos recorreguts.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada