Ens trobaràs a

www.llibreriahoritzons.com
info@llibreriahoritzons.com






dimarts, 8 de maig del 2012

Xerrada de la expedició naturalista a Uganda amb la Associació Mintaka



El passat 13 d’abril el Manel Lladó de la Associació Mintaka ens van presentar la expedició a Uganda que tenen prevista per aquest estiu. La veritat que es un viatge molt interessant pels amants dels animals. Un viatge naturalista d’uns 22 dies al cor de l’Àfrica negra per un recorregut inèdit amb un caire científic i naturalista lluny del típic viatge turístic, explicant com es la geologia, els animals i la vegetació de la zona, sense oblidar els pobles que hi viuen, amb la seva cultura i  tradicions.


Es podràn veure les grans migracions d’ungulats que van d’una reserva amb un altre seguint el cicle de les pluges. Casi tots els dies es camina portant una petita motxilla, ja que la resta del equipatge i el menjar es porta en 4x4 per camins moltes vegades enfangats i casi inexistents però que permet molta comoditat als caminants. Es dorm amb tendes en plena natura, sopant al costat d’una petita foguera que dona peu a xerrar relaxadament i explicar anècdotes del dia. Una de les normes es que durant la nit no es pot sortir de la tenda per seguretat.  Els animals salvatges ronden per la zona i es impressionant els sons que es perceben des de la tenda.


El recorregut es fa per una reserva natural i inclou pujar al volcà Nyiragongo (3.470 metros de altura) en las muntanyes Virunga i  que està actiu. Ha fet erupció més de 50 vegades en els últims 150 anys i està situat en l'extrem sud del braç occidental del Gran Vall del Rift. La seva fama prové d'un llac de lava allotjat a l'interior del cràter amb la seva caldera bullint amb un calor abrasador i que tens de anar amb compte on trepitges. 



Durant aquests dies es podran fotografiar animals salvatges si hi ha sort es clar, i sempre amb seguretat. El viatge acabarà a la selva per intentar veure els goril·les de les muntanyes de Virunga. De vegades com ens van explicar no es aconsegueixen només que sentir els seus crits i el sons de les branques dels arbres, un cop es van posar a caminar i al quart d’hora es van trobar un goril·la tranquil·lament al camí. Es una experiència descomunal, inoblidable. Rastrejant les petjades d'aquests grans primats als quals adverteixen millor no mirar als ulls perquè no se sentin desafiats. Pot ser un moment màgic, d'aquests que costa creure's. Els goril·les llueixen unes panxes descomunals, semblen lluitadors de sumo en retirada i també es pot trobar alguna petita cria de les poques que sobreviuen amb aquest ambient tant hostil. Moltes vegades ni se immuten amb la presencia de l’home i pots fer-les fotos de qualsevol postura això si, sense el flash.


Va ser una xerrada molt amena on li van preguntar moltes coses sobre el viatge, com si ha perill anar per la sabana sols, o inclús una noia preocupada per com es podia dutxar, si havia aigua calenta...ja,ja, en aquest dies no pots ser tan poruc i et mires de arreglar el millor possible. Quan tens l’oportunitat de viure una experiència així no te massa importància aquestes coses.  Àfrica es el continent mare, on va aparèixer i evolucionar l’home i on la vida salvatge encara manté puresa i autenticitat.

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada