Ens trobaràs a

www.llibreriahoritzons.com
info@llibreriahoritzons.com






divendres, 8 d’abril del 2011

Barcelona decideix


El diumenge 10 d’abril li toca a Barcelona decidir, es important que tots anem i aneu a votar. El resultat, potser, és el de menys però el més important es dir ben alt i ben clar que nosaltres volem decidir. Imagino que quan tot aquest procés va iniciar-se fa quasi be dos anys a Arenys de Munt va omplir d’esperances a molta gent, en va espantar a molts d’altres i va donar palla per cremar als sectors de la societat espanyola que tots coneixem tant be.  Ara el procés es a punt d’acabar-se i tan sols es pot convocar una jornada més perquè algunes pobles que en el seu dia no van poder expressar la seva voluntat per a mil i una raons ho puguin fer ara, però això no és segur.
Molta gent es pregunta que quin valor tenen aquestes consultes. Ja sabem que valor legal no en tenen cap i, en tot cas, els de sempre no paren de recordar-ho dia si, dia també. Son consultes simbòliques, es cert, però tots els símbols tenen el seu valor, o potser la nostre senyera, el nostre himne i les nostres tradicions no som símbols ? Si que ho son i son símbols que ens identifiquen a tots. La prova de que ho son es que contínuament els mateixos de sempre intentant esborrar-los del mapa i de la societat i ho fan, senzillament, per el que son, símbols, els nostres símbols. Els símbols que ens identifiquen com a poble i com a nació. Potser a partir d’ara caldrà ampliar el nostre ventall de símbols i afegir-hi tot aquest procés de consultes populars. Un símbol igual de potent com les  manifestacions del 11 de setembre del 77 o la del 10 de juliol del 2010. Un poble que mobilitza més d’un milió de persones i les treu al carrer o que organitza unes consultes populars a nivell nacional és un poble que cal respectar, que és te que fer respectar. Potser per aquest fet, per aquestes mobilitzacions populars ens tenen tanta por, ens ataquen i ens escanyen tant com poden des de fora de les nostres fronteres.
Avui llegia en un diari que les consultes populars no han estat tsunami violent si no una mena d’onada o una marea que va pujant lentament, poc a poc però d’una forma ferma i decidida i que ens acabarà mullant a tots. No puc amagar que aquesta metàfora m’ha agradat molt, tant es així que us convido a tots a mullar-vos i a convidar a tothom a mullar-se en aquest procés.
Diumenge vinent no us quedeu a casa, voteu els que us sembli mes adient amb les vostres ideologies o amb els vostres sentiments, però voteu.
Que tingueu un bon cap de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada