Ens trobaràs a

www.llibreriahoritzons.com
info@llibreriahoritzons.com






divendres, 20 de maig del 2011

Es el monent de dir prou !!!!


Se que aquest no es el lloc per parlar ni de política, ni d’economia,  ni de coses semblants però fa uns dies i amb ocasió de les consultes populars sobre la independència, Barcelona Decideix, ja ho vaig fer i avui ho tornaré a fer. Espero que a ningú li sàpiga greu.

Ja fa unes setmanes que estic donant-li voltes a si el diumenge aniré a votar o no i des del restabliment de la democràcia no he deixat de votar no en una sola ocasió. El fet es que n’estic fart de tot plegat i la campanya electoral ha acabar d’afartar-me una mica més. Els polítics es passen la vida desqualificant a l’adversari o fent promeses que semblen més un brindis al sol que no pas una cosa seriosa. Reconec que la política m’agrada i que la segueixo però aquest mateix seguiment està fent que tot plegat em faci, cada dia, una mica més de basarda i, fins i tot, fàstic. Crec que durant tota la campanya electoral no he sentit una sola proposta ni seriosa ni realista sobre com gestionar les nostres ciutats durant els propers quatre anys. A tot això cal afegir-hi tot el moviment que des de el diumenge passat omple les places principals d’algunes ciutats i les reaccions del partits polítics davant d’aquest fets.

Els partits anomenats d’esquerres o progressistes estan intentant apuntar-se a les protestes amb el missatge de que ells això ja ho deien de fa temps. Els partits amb responsabilitats de govern no tenen ni idea de com han de reaccionar  i més després de la decisió de la Junta electoral declarant il·legals aquestes concentracions a partir de les 12 de la nit d’avui mateix. Les reaccions dels partits de la dreta han estat patètiques ja que no tenen embuts en dir que això es culpa del govern. Lo dels mitjans de comunicació també es ben curiós ja que les seves opinions estan en funció del color de qui mana i alguns han anat, senzillament, totalment fora de test, com per exemple una emissora espanyola que diu que darrera de tot aquest moviment hi ha, ni més ni menys, que ETA. Surrealista, senzillament surrealista. El més absurd de tot es que tots els partits han dit que votant-los a  ells tots aquests problemes acabaran ben aviat. Senyors polítics, ni teniu vergonya ni nosaltres som rucs.

Una cosa que m’ha sorprès i molt es la repercussió que tot això està tenint en les mitjans de comunicació de fora de casa nostre. Fins i tot en un país com Estats Units on tot el que passa fora de les seves fronteres els hi importa ben poc i un diari tan seriós com el Washington Post obria l’edició impresa d’ahir amb una fotografia de la Puerta del Sol de Madrid i un article a tota plana sobre aquestes concentracions.

Ara pensem-ho fredament. Podem anar a votar quan el partit que pot governar Espanya en uns mesos presenta imputats per corrupció a les seves llistes, fins i tot alguns caps de llista ho son ?. Podem anar a votar quan el govern fa servir diner públic per ajudar a caixes i bancs, culpables de l’actual situació econòmica, mentre que a les empreses i als particulars ens neguen el crèdit ? Podem anar a votar mentre ningú fa res de res per controlar a les grans empreses que tenen beneficis multi milionaris i es permeten el luxe d’acomiadar centenars de treballadors sense que cap govern els hi digui prou ? Podem anar a votar mentre veiem com els polítics cobren sous astronòmics, tenen cotxes oficials, pensions vitalícies, etc i a nosaltres ens retallen la sanitat, l’educació i amb prou feines podem arribar a fi de mes ? Podem anar a votar mentre imputats per corrupció i malversació del diner públic es passegen tranquil·lament per el carrer enlloc d’estar a la garjola ? Podem anar a votar mentre ens diuen que la solució a tots aquests problemes es votar-los a ells mentre que un dels principals missatges de tots aquests moviments son per deixar ben clar que la gent està  farta d’ells ? Per acabar-ho d’adobar l’anomenada Junta Electoral Central ha deixat ben clar que totes aquestes concentracions son il·legals a partir d’avui a les 12 del vespre i la vicepresidenta del Govern català ja va deixar ben clar fa pocs dies que si calia desallotjar les places ells ho farien. Ara tots ens preguntem que passarà questa nit.

Nosaltres i des de aquesta petita tribuna us animem a anar a la plaça Catalunya aquesta nit i ajuntar-nos a la concentració de Barcelona i els que sou de fora que ho feu a les places principals dels vostres llocs de residencia. També us animem a que porteu càmeres fotogràfiques i que feu forces fotografies per deixar ben clar, passi el que passi, de com ha anat tot plegat que després ja sabeu el que es diu, que si eren unes poques persones, que si la violència, que si la manipulació, que si...... Nosaltres hi serem.

Que tingueu un bon cap de setmana, dintre de lo possible.

2 comentaris:

  1. Totalment d'acord. Jo també hi seré.

    ResponElimina
  2. Jo hi vaig ser el divendres.Es tinc molt enfadada i en sento estafada per els polítics , bancs i grans empreses. No vull ficar al sac les petites empreses i autònoms que estan intentant sortir-se com poden. El que esper es que aquest moviment i les idees que en surtin no quedin en l'oblit i que es formi una plataforma per poder portar-les a terme i fer que els polítics siguin honrats i facin polítiques justes.
    Raquel

    ResponElimina